Arsyeja pse duhet të pini kafe çdo mëngjes, çfarë ndodh nëse e anashkaloni

Kafeja është një pjesë e rutinës së përditshme për shumë njerëz. Ata që nuk rrinë dot pa të, nëse e anashkalojnë ndihen të përgjumur dhe madje mund të kenë edhe dhimbje koke gjatë ditës.

Kjo për shkak se kafeina shkakton disa ndryshime natyrore në trup, ndaj të cilave krijojmë varësi. Koha që duhet për të zvogëluar sasinë e kafeinës në trupin tonë me 50% është mesatarisht rreth pesë orë.

Kjo shpjegon pse mund të duam një kafe tjetër brenda pak orësh. Sidoqoftë, se sa shpejt kafeina largohet nga sistemi ynë varet nga mosha, kushtet mjekësore, ndërveprimet dhe zakonet e ilaçeve, të tilla si pirja e duhanit.

Prandaj, nuk është për t’u habitur që kur anashkalojmë kafenë e mëngjesit, mund të vuajmë nga ndryshimet që po përjeton trupi ynë. Përveç faktit që nuk do të aktivizoni metabolizmin, do të ndiheni të lodhur, të plogësht, të dobët fizikisht dhe të keni marramendje.

Shtuar 18.01.2022 09:10