Arrestimet e ministrave dhe zyrtarëve, Mecallister: Inkurajojmë që të vazhdojë lufta ndaj krimit dhe korrupsionit

Zyrtari i Parlamentit Europian, David McAllester në një konferencë për mediat u pyet lidhur me arrestimet e ministrave.

Ai u pyet nëse këto arrestime i sheh si një sukses të reformës në drejtësi apo tregon se korrupsioni është i lidhur me qeverinë.

Në përgjigje, Mecallistër tha: “Kjo tregon që autoritetet në Shqipëri e kanë marrë seriozisht luftën kundër krimit dhe korrupsionit dhe këto kanë qenë zhvillime spektakolare dhe na tregon që policia, prokurorët janë të angazhuar në luftën kundër korrupsionit. Ne i angazhojmë që të vazhdojnë në këtë fortë, ky ka qenë edhe mesazhi për Ministrin e Brendshëm dhe Ministrin e Drejtësisë”, tha ai.