Afrika e Jugut: Omicron mund të ketë arritur kulmin

Afrika e Jugut ka hequr rregullat e shtetrrethimit brenda natës, me zyrtarët që thonë se vendi mund të ketë kaluar kulmin e valës së tij të katërt të infeksioneve Covid-19.

Një deklaratë e qeverisë tha se varianti Omicron, megjithëse shumë i transmetueshëm, kishte parë norma më të ulëta të shtrimit në spital se valët e mëparshme.

Kishte një rritje margjinale të numrit të vdekjeve, shtoi ai.

Varianti, i raportuar për herë të parë nga Afrika e Jugut muajin e kaluar, po përhapet me shpejtësi në botë duke çuar në frenime nga vendet.

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka paralajmëruar për një “cunami” të infeksioneve nga variantet Delta dhe Omicron që mund të mposhtin sistemet shëndetësore.

Por në Afrikën e Jugut, një deklaratë e lëshuar pas një takimi të posaçëm të kabinetit tha se rastet dhe normat e pranimit në spital kishin rënë në pothuajse të gjitha provincat në të gjithë vendin.


Shtuar 31.12.2021 08:38