A po mbarojnë municionet për Ukrainën? Stoltenberg: Po rrisim prodhimin

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg po mban një konferencë për shtyp, teksa Ministrat e Mbrojtjes janë aktualisht në një takim dy-ditor në Bruksel dhe ka disa pika në rendin e ditës, duke përfshirë sigurimin e më shumë ndihmave për Ukrainën.

Stoltenberg filloi duke thënë se ai përshëndeti premtimet e reja të mbështetjes të bëra nga aleatët e NATO-s, duke përfshirë më shumë armë dhe trajnime ushtarake”

“Ukraina ka një dritare mundësie për të kthyer ekuilibrin dhe koha është thelbësore”, tha ai.

Stoltenberg nuk iu përgjigj drejtpërdrejt një pyetjeje nëse ai ishte i shqetësuar nëse Ukrainës do t’i mbaronin municionet, por tha se kryeqytetet e NATO-s kanë nënshkruar kontrata duke rënë dakord për të rritur prodhimin.

“Ajo që shohim është një shpenzim i madh për municione”, tha ai.

“Ne e trajtuam këtë çështje në kryeqytete të ndryshme të NATO-s dhe shohim se gjërat po ecin në drejtimin e duhur”, shtoi shefi i NATO-s. /albeu.com


Shtuar 15.02.2023 13:11