A do të kandidojë për Bashkinë e Tiranës? “Zbërthehet” Ilir Meta

Kryetari i Partisë së Lirisë Ilir Meta u shpreh se prioritet i tij nuk është të jetë kandidat për bashkinë e Tiranës, por të jetë në shërbim të popullit të 2 Marsit.

Meta shtoi se qeveria Rama është larguar prej kohësh, por vazhdon të qëndrojë e pakallur.

Komentet Meta i bëri në MCN TV, ku ishte i ftuar.

Pyetje: Do kandidoni për bashkinë?

Meta: Nuk jam këtu thjesht për të kandiduar dhe për të qenë në politikë, ky s’është problemi im kryesor.  Unë jam këtu në shërbim të popullit të 2 Marsit. Nuk kam parasysh vetëm ata që kanë qenë në shesh atë ditë, por edhe gjithë shqiptarët e tjerë që kuptojnë që s’durohet më ky regjim, dhe zgjidhja do të vij nga ne, përmes bashkimit dhe referendumit. Çështjet e funksioneve, zgjedhjeve, s’janë prioriteti im. Prioriteti im është të tregojmë lidership për të vrarë frikën kudo, për të denoncuar korrupsionin kudo, korrupsionin kudo, për të mbledhur të gjithë shqiptarët trima dhe patriotë për të shpëtuar vendin tonë, sepse askush tjetër s’mund ta shpëtojë vendin. I kam provuar të gjitha do t’i provoj prapë, por kjo s’është çështja kryesore tani. Çështja kryesore tani është referendumi, është triumfi i revolucionit anti-korrupsion, triumfi i lirisë në mendjen dhe zemrën e çdo shqiptari, të mos ketë më frikë.

Pyetje: Qeveria e Ramës do largohet ditën e zgjedhjeve të ardhshme parlamentare apo më herët?

Meta: Jam i sigurt që qeveria ka ikur prej kohësh, por ngaqë ne të tërë s’jemi ngritur për shumë arsye ashtu siç duhet, ajo vazhdon akoma ashtu si e pakallur, vetëm duke krijuar dëme të tjera për popullin e Shqipërisë, shtetin ligjor, dhe interesat kombëtare të vendit.