4 mënyra për të ulur tensionin dhe për të parandaluar debatet brenda familjeve

Sezoni i festave pothuajse ka nisur, por e vërteta është se për shumëkush mund të jetë stresues.

Krahas nevojës për të bërë dhurata, mes familjarëve lindin shpesh grindje të ndryshme.

Ekziston një listë e gjërave që duhet t’i kushtoni vëmendje për të minimizuar stresin dhe tensionin dhe për të hyrë në Vitin e Ri pa debate dhe debate me familjarët.

Shpenzimet për dhurata

Buxheti i dhuratave është rregullisht temë diskutimi para dhe pas festave.

Ndërsa njëra palë dëshiron të shpenzojë më pak, ka gjithmonë një anë që inkurajon shpenzimet.

Punët e shtëpisë

Përveç pastrimit dhe gatimit standard, në listë përfshihen edhe detyrat që kanë të bëjnë me përgatitjen e tryezës festive.

Pa ndihmën e duhur nga partneri, stresi grumbullohet për shkak të sasisë së punës, ndaj shpërndarja e padrejtë e punës shpeshherë bëhet shkak për grindje.

Zgjidhja: Sigurohuni që të bëni një listë dhe të planifikoni detyrat.

Shoqërimi i detyruar

Vizitat nga familja dhe miqtë janë pjesë e festës. Shkakton gjithashtu fërkime, shpesh shtrohet pyetja se kush janë të ftuarit e kujt, disa intoleranca dalin në pah, ndaj diskutimet shpesh kthehen në konflikte.

Zgjidhja: Bëni një listë për këtë, ku dhe kur shkoni ose kush vjen t’ju vizitojë. Shkruaj fjalë për fjalë kur të bësh, kur të duket se mund të tregtosh në marrëveshje.

Pushimi më i mirë

Shumë njerëz duan që çdo gjë të jetë perfekte gjatë pushimeve, por kjo është thjesht e pamundur. Sasia e madhe e obligimeve që i imponojmë vetes gjatë atyre ditëve krijon nervozizëm dhe më pas ndodhin lehtësisht aksidente të ndryshme.

Zgjidhja: Relaksohuni. Çdo festë është një përvojë unike dhe sado që të planifikoni, diçka e paplanifikuar do të ndodhë. /G.D albeu.com/


Shtuar 25.12.2022 22:00