4 arsye pse nuk duhet ta përdorni celularin si alarm

Telefonët celularë janë bërë pjesë e pandashme e jetës tonë dhe sigurisht shumica prej nesh I përdorin dhe si alarm. Sidoqoftë, ky zakon që duket krejtësisht normal, nuk është edhe aq u shëndetshëm për ne. Më poshtë albeu.com do ju tregojë pse nuk duhet ta përdorni telefonin si alarm.

1. Mund të dëmtojë gjumin tuaj

Kjo sepse ne priremi të mashtrohemi në rrjetet sociale para se të shkojmë në shtrat. Sidoqoftë, kjo jo vetëm që do të zvogëlojë kohën e gjumit, por drita blu e telefonit mund të ndikojë në cilësinë e gjumit tuaj dhe të çojë në shqetësime.

2. Mund të prishë rutinën tuaj të mëngjesit

Përsëri, posa të marrim celularin në mëngjes, automatikisht fillojmë të kontrollojmë postat elektronike dhe mesazhet. Dhe kjo, sigurisht, kërkon shumë më shumë kohë sesa prisnim fillimisht, kështu që vrapojmë në panik për të qëndruar jashtë orarit.

3. Ju nuk mund ta dëgjoni atë

Meqenëse nuk është aq e lartë sa një orë me zile e vërtetë, mund të mos e dëgjoni dhe të bini në gjumë. Përveç kësaj, ne të gjithë jemi mësuar me tingujt që telefonat tanë celularë lëshojnë gjatë ditës, kështu që ata mund të jenë joefektivë në zgjimin nga gjumi i thellë.

4. Bateria mund të shterojë

Ora me zile në celular nuk funksionon kur bateria është e dobët, kështu që nëse nuk doni të vonoheni për një takim të rëndësishëm, është më mirë të përdorni një orë me zile të rregullt. Edhe nëse gjithmonë siguroheni që ta mbani baterinë të ngarkuar, mund të mos e vini re se ajo është ezauruar para se të flini./albeu.com

Shtuar 24.05.2021 21:54