Shkarkimi i Valdete Dakës, kush është kreu i ri i KQZ-së

Kreshnik Radoniqi është emëruar kreu i ri KQZ-së në Kosovë, pas shkarkimit të Valdete Dakës.

Ditën e sotme presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani ka shkarkuar Dakën dhe bëhet me dije se vendimi hyn në fuqi ditën e nënshkrimit.

“Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) është organ kushtetues dhe i pavarur, i cili drejton dhe i veritikon te gjitha veprimet qe kane bëjnë me procesin e zgjedhjeve dhe gjithashtu i shpall rezultatet 0)00. Zgjedhjet si elementi me rendesishem i demokracisë, sidomos asaj përfaqësuese. janë te një rëndësie te veçante per secilin shtet. Ndërmarrja e veprimeve relevante ne lidhje me zgjedhjet, përfshirë organizimin dhe mbarëvajtjen e tyre nënkupton edhe obligimin themelor te KQZ-se si organ menaxhues i zgjedhjeve”, thuhet në vendim.


Shtuar 14.06.2021 16:34

Tags: ,