Shënohet në Beograd 16 vjetori i Pavarësisë së Kosovës

Organizuar nga Zyrja Ndërlidhëse e Republikës së Kosovës në Beograd, nën udhëheqjen e ambasadorit Jetish Jashari, u mbajt një ngjarje për të festuar 16-vjetorin e Pavarësisë së Kosovës.

Shënimi i përvjetorit të 16 të Pavarësisë së Republikës së Kosovës në Beograd ishte i veçantë, me simbolikë dhe shumë domethënës.

Këshilltarja e kryeministrit Kurti për Luginë, Ardita Sinani, e cila poashtu ishte e pranishme në ceremoni tha se “njohja e realitetit nga kryeqendra e Serbisë për Republikën e Kosovës, do të jetë shans për demokratizimin e Serbisë”.

“Njohja e realitetit nga ana e Serbisë për Republikën e Kosovës dhe respektimi i parimit të reciprocitetit të të drejtave të pakicave në shtetet respektive, është garancë për paqe afatgjate të Ballkanit Perëndimor”, ka shkruar Sinani.

https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkryetare%2Fposts%2F813049680865356&display=popup&ref=embed_post&src=post


Shtuar 27.02.2024 20:57