Vendndodhjet më të rrezikshme të selfie-ve në botë (FOTO LAJM)

Për shkak të të dhënave alarmante, autorët e studimit vendosën të nisin një iniciativë për “zonat pa selfie” dhe në këtë mënyrë të shënojnë pikat më të rrezikshme të fotografimit.

Vitet e fundit, ka pasur një trend që ka marrë më shumë se 100 jetë: selfie në vende veçanërisht të rrezikshme. Ndikuesit pëlqejnë të tregojnë fotot e tyre më të guximshme të marra në majë të një shkëmbi, një ndërtese shumëkatëshe, një vinçi, në mes të një lumi të egër, shkruan albeu.com.

Sipas një studimi të publikuar në Journal of Family Medicine and Primary Care, ndërmjet tetorit 2011 dhe nëntorit 2017, të paktën 259 njerëz humbën jetën në vende të rrezikshme, vetëm për shkak të fotografimit të mirë. Sipas statistikave, bëhet fjalë kryesisht për meshkuj të moshës 20 deri në 29 vjeç.

Vetëm vitin e kaluar, menjëherë pas heqjes së kufizimeve të lëvizjes për shkak të koronavirusit, janë regjistruar 24 vdekje për shkak të selfie-ve.

Për shkak të të dhënave alarmante, autorët e studimit vendosën të nisin një iniciativë për “zona pa selfie” dhe në atë mënyrë të shënojnë pikat më të rrezikshme të fotografimit.

Faqja travelbook.de ka bërë një listë të vendeve që janë të rrezikshme për të bërë selfie.

El Caminito del Rei, Hotel Spanjë

El Caminito del Rei

Ky shteg i bukur u konsiderua si një nga më të rrezikshmit në botë dhe ishte plotësisht i mbyllur për vizitorët për 14 vjet.

Arsyeja: shumë vdekje. Në vitin 2015, shtegu u rinovua dhe u vendosën gardhe. Epo, megjithatë, shëtitja nuk është ende plotësisht pa rrezik.

Kjeragbolten, Hotel Norvegji

Kjeragbolten

Një shkëmb i fuqishëm i mbërthyer midis dy fjordeve ngrihet 1000 këmbë mbi tokë. Vetë pamja e fotove është rrëqethëse. /albeu.com/