Pse burrat humbin peshë më shpejt sesa gratë

Humbja e peshës mund të jetë një betejë për të gjithë, pavarësisht nga gjinia. Studimet kanë treguar se burrat humbin peshë më lehtë sesa gratë. Por pse ndodh kjo? Ekspertët dhanë shpjegimet e tyre për këtë “fenomen”.

Burrat kanë më shumë muskuj dhe një normë metabolike më të lartë se gratë. Ata gjithashtu mbajnë më shumë peshë, veçanërisht dhjamin visceral, rreth zorrëve të tyre. Gjithashtu burrat kanë tendencë të kenë më shumë dhjam të brendshëm, i cili rrethon organet e brendshme.

Ndërsa gratë kanë më shumë yndyrë nënlëkurore, e cila është e rëndësishme për shtatzëninë. Gratë kanë nivele më të larta të estrogjenit, një hormon që punon për të mbajtur yndyrën në trup. Kjo do të thotë që gratë duhet të punojnë më shumë për të humbur peshë në të njëjtën ritëm si burrat.


Shtuar 4.06.2021 14:57