Prifti heq dorë nga detyra dhe largohet nga kisha: Kam rënë në dashuri

Një prift italian ka hequr dorë nga detyra e tij fetare pasi është dashuruar. Bëhet fjalë për famullitarin e San Felice në Massa Martana në Perugia, Don Riccardo Ceccobelli.

Prifti përshëndeti besimtarët gjatë meshës së fundit dhe u largua nga kisha duke pranuar se ra në dashuri me një grua, për këtë arsye ai nuk do të jetë në gjendje të vazhdojë të ushtrojë detyrën shenjtore që kërkon të jesh beqar.

Don Riccardo Ceccobelli është 42 vjeç dhe për 9 vjet shërbente si prift. Ai ia komunikoi vendimin e tij peshkopit i cili lëshoi ​​një deklaratë zyrtare në lidhje me besimtarët. “Arsyeja e pranisë sime sot midis jush është për t’ju thënë ‘haptas’ se Don Riccardo Ceccobelli ka shprehur dëshirën për t’i kërkuar Atit të Shenjtë hirin e shpërndarjes nga detyrimet e beqarisë, prandaj ai kërkoi të lirohej nga shteti klerik dhe të hiqej nga ngarkesat që lidheshin me Shugurimin e Shenjtë, ”u tha besimtarëve Imzot Sigismondi.

Pas fjalëve të peshkopit, vetë Don Riccardo shpjegoi se çfarë po ndodhte: “Unë e dua dhe e respektoj Kishën. Nuk mund të ndihmoj por të vazhdoj të jem i qëndrueshëm, transparent dhe korrekt me të, siç kam qenë gjithmonë deri më tani. Zemra ime është e dashuruar edhe pse kurrë nuk ka qenë në gjendje të shkelë premtimet që kam bërë; Dua ta provoj ta jetoj këtë dashuri pa e sublimuar”.

 

 


Shtuar 13.04.2021 16:35

Tags: ,