Pishina më e thellë në botë përmban një qytet të tërë nënujor

Deri më tani qyteti më i shtrenjtë në botë i shtrenjtë në botë, Dubai është mburrur me rrokaqiellet më të gjata dhe qendrat më të mëdha tregtare në botë.

Por këtë janë qyteti vendosi një rekord të ri botërore për pishinën më të madhe dhe më të thellë në botë pasi qyteti më i madh i Emirateve të Bashkuara Arabe përpiqet të tërheq turistë mes pandemisë.

“Kjo pishinë është 60 metra e thellë, 15 metra e thellë se çdo pishinë tjetër në botë”, shpjegon Jarod Jablonski, drejtor i Deep Dive Dubai, i cili menaxhon projektin.

Ai shtoi se pishina hapi dyert për publikun të mërkurën,(14 korrik) ndërsa përmban gjithashtu një qytet nën ujë dhe sisteme moderne të ndriçimit dhe zërit që krijojnë një atmosferë tjetër.

Ai përmban aq ujë sa gjashtë pishina me madhësi olimpike, ose 14.6 milion litra ujë.

Libri i Rekordeve Botërore Guinness ka konfirmuar se ky është një rekord i ri botëror, i cili deri më sot është mbajtur nga pishina Deepspot në Poloni me një thellësi mbi 45 metra.

Sipas CNN, temperatura e ujit është në 30 gradë Celsius.

Një vizitë një orë kushton nga 115 deri në 345 euro.

Përveç kësaj, pishina shërben si një studio filmi nën ujë – më e madhja e këtij lloji në zonë, sipas CNN.

Shtuar 13.07.2021 20:37

Tags: ,