Pelikani arratiset nga kopshti zoologjik, pikaset 100 kilometra larg

Drejtori i një kopshti zoologjik irlandez konfirmoi se një pelikan i madh i bardhë u arratis për herë të dytë dhe u vu re më shumë se 100 kilometra larg.

“Ai ka qenë në park që nga viti 2012 dhe ai e ka bërë atë më parë në vitin 2018. Ai mendon se Wexford është një vend i shkëlqyeshëm për një qëndrim”, tha drejtori i Fota Wildlife Park Sean McKeown për RTE Radio One’s Morning Ireland.

McKeown tha se zyrtarët shpresojnë që pelikani të kthehet në park në shtator ose tetor.

Pelikanët e mëdhenj të bardhë njihen si fluturues maratonë, të aftë për të mbuluar distanca deri në 300 kilometra në një fluturim të vetëm.


Shtuar 19.08.2021 13:10