Gjërat që duhet t’i mbani brenda çantës për t’u shpëtuar situatave të rrezikshme (FOTO LAJM)

Ne jemi të prirur të mendojmë se çdo gjë e keqe mund të ndodhë. Eshtë më mirë të minimizoni rrezikun dhe gjithmonë mund të mbani me vete objekte të thjeshta të përditshme që mund të përdoren si mjete mbijetese nëse është e nevojshme.

Këto  artikuj mund ta shpëtojnë fjalë për fjalë jetën tuaj një ditë.

Nëse dikush ju sulmon dhe gjendeni krejt e vetme, çfarë mund të nxirrni nga çanta?

1. Kripë

Përveçse s’bëjmë dot pa të në shumë raste të tjera, kripa është edhe mjet shumë i mirë mbrojtës! Kur jeni vetëm dhe në rrezik (nëse duan t’ju sulmojnë) nxirrni nga çanta kripën dhe shpërndajeni drejt tyre. Do të të japë kohë për të vrapuar. Një tjetër rast është kur e gjeni veten duke ecur mbi akull apo në ndonjë sipërfaqe të rrëshkitshme. Hidhni kripë për të krijuar sipërfaqe më të sigurt.

2. Një kuletë false

Mund ta përdorni për të shpërqëndruar hajdutin në situatë vjedhjeje. Teksa vraponi, hidhni në tokë kuletën false, që ata të ndalojnë dhe të marrin atë, duke menduar se është e vërteta. Kështu s’do të humbisni as paratë dhe as dokumentet e rëndësishme.

 

 


Shtuar 28.09.2021 13:45