Arsyet pse lavatriçja juaj “tundet” dhe si ta zgjidhni këtë problem

A dridhet, tundet dhe përplaset lavatriçe juaj ndërkohë që është në punë? Ndërsa një dridhje e vogël është normale, goditjet dhe goditjet e forta nuk janë. Jo vetëm që këto probleme janë të bezdisshme si për banorët ashtu edhe për njerëzit që jetojnë sipër dhe poshtë tyre, por ato mund të shkaktojnë dëme në lavatriçen tuaj.

Shkaqet dhe zgjidhjet

Ndërsa secili model i një lavatriçe mund të dridhet për arsye të ndryshme, ngarkuesit e përparmë priren të dridhen më shumë se makinat larëse me ngarkesë të lartë. Kjo për shkak se modelet me efikasitet të lartë kanë një cikël rrotullimi shumë më të shpejtë. Disa gjëra mund të shkaktojnë dridhje të makinës larëse dhe zakonisht, ju mund të gjeni një mënyrë për ta rregulluar problemin.

Nivelimi: Rondelet kanë këmbë të niveluara vetë ose manuale. Është e rëndësishme, kur vendosni për herë të parë një makinë, të siguroheni që të katër këmbët të jenë rregulluar dhe rondele të jetë në nivel. Zakonisht, këmbët kthehen për t’u rregulluar, por këmbët vetë-niveluese kanë një mekanizëm të ndryshëm dhe mund t’ju duhet ta ngrini pak makinën në nivel dhe që këmba e gabuar të rregullohet vetë. Përdorni një nivel për të siguruar saktësinë.

Çështjet e kompletit të grumbullimit: Lavatriçet dhe tharëset e grumbulluara shpesh vijnë me një çantë grumbullimi që, pasi të aplikohet, e mban të gjithë njësinë të qëndrueshme dhe të bashkuar gjatë funksionimit. Nëse ky komplet grumbullimi nuk është ngjitur siç duhet ose mungon, mund të shkaktojë që rondele e grumbulluar të jetë jashtë ekuilibrit dhe të dridhet, veçanërisht gjatë ciklit të centrifugimit.

Ngarkesa e pabalancuar: Një artikull i vetëm i lagësht, si p.sh. një batanije, mund të “përqafojë” njërën anë të rondele gjatë centrifugimit, duke e nxjerrë rondele jashtë ekuilibrit dhe duke shkaktuar lëkundje të saj. Shtimi i një ose më shumë peshqirëve, ose rishpërndarja e peshës dhe rivendosja e makinës larëse, shpesh mund ta zgjidhë këtë problem. Artikujt më të fortë që lahen, si atletet e pista, nuk duhet të vendosen kurrë vetëm në lavatriçe, por duhet të shoqërohen gjithmonë me peshqir ose sende të tjera më të buta.

Mbështetja e pamjaftueshme e dyshemesë: Nëse pajisjet e lavanderi janë në dyshemenë kryesore dhe është e mundur shtimi i mbajtëseve në tavanin e nivelit direkt nën rondele, kjo duhet t’i japë rondele një dysheme më të fortë, të qëndrueshme dhe të minimizojë dridhjet. Nëse nuk është e mundur të shtoni mbajtëse siç përshkruhet, mund të vendosni një fletë kompensatë 3/4 ose 5/8 inç të trashë nën të dy pajisjet për të rritur qëndrueshmërinë e dyshemesë.

Nëse asnjë nga këto metoda më të thjeshta nuk funksionon për ju, ekzistojnë platforma anti-dridhje me madhësi të plotë, si dhe jastëkë të vegjël në treg dhe duke i provuar ato mund ta zgjidhë problemin. Meqenëse platformat e plota janë mjaft të kushtueshme, mund të dëshironi të provoni zgjidhje të tjera përpara se të shkoni në këtë rrugë. Mbushësit e vegjël kundër dridhjeve janë një zgjedhje më e përballueshme për mbytjen.


Shtuar 15.03.2022 14:07