Njihuni me papagallin Dracula, specie në zhdukje me një pamje të veçantë (VIDEO)

Nga rreth 10 mijë specie të njohura zogjsh, ka rreth 350 lloje papagallësh të gjallë në të gjithë botën.

Disa specie papagall janë një nga speciet më inteligjente të shpendëve në botë.

Fatkeqësisht, speciet e papagallit po zhduken gjithnjë e më shumë për shkak të shkatërrimit të habitatit dhe mbërthimit të tepërt për tregtinë e kafshëve shtëpiake. Një specie që është afër zhdukjes është papagalli Presquet, i njohur ndryshe si papagalli Dracula.

Një nga gjërat e para që do të vini re kur shihni papagallin Presquet është se trupi i tyre është forma e një papagalli, ndërsa kokat e tyre duken si koka e një kulture.

Shumë rrallë shihni një krijesë që është e frikshme dhe e bukur në të njëjtën kohë. Një tjetër emër për këtë Dracula Parrot është papagalli i butë. Jashtë gjinisë së saj, Dracula Parrot është i vetmi anëtar.

Gjini e tij është i vetmi anëtar i nën familjes së Psittrichadinae që e bën speciet e shpendëve edhe më të rralla. I vetmi vend ku mund të gjeni zogun është në malet e ulëta dhe pyjet me re në ultësirat e Guinesë së Re.

Një Dracula Parrot i rritur mund të rritet 46 cm i gjatë nga sqepi i tij deri në fund të bishtit. Mund të arrijë në peshën 680-800g. Nofka Dracula është dhënë për shkak të pendëve të zeza në të gjithë trupin e saj me pendët e kuqe në bark dhe disa pjesë të krahëve të tyre të brendshëm.

Gjoksi i saj ka një ngjyrë gri ndërsa bishti dhe sqepi i tij janë gjithashtu të zinj. Pothuajse nuk ka ndryshim midis meshkujve dhe femrave të kësaj specie. Dallimi i vetëm që do të shihni është se meshkujt kanë një pikë të kuqe pas syve të tyre ndërsa femrat jo.

Të miturit e kësaj specie janë shumë të ngjashme me të rriturit, megjithatë, e kuqja është shumë më e shurdhër. Kur e krahasoni papagallin Dracula me speciet e tjera të papagallit, koka e tyre është zakonisht disi më e vogël. Arsyeja për këtë është se ata kanë lëkurë të zezë të fytyrës dhe sqepa relativisht të gjata.


Shtuar 30.05.2020 19:51