Dy zonja të pensionuara jetojnë ëndrrat e tyre në këtë shtëpi komode në pyll (VIDEO)

Të gjithë ne ëndërrojmë që të plakemi me dinjitet.

Të gjithë të pensionuarit që pyesim se ku do të donin të jetonin pjesën e mbetur të jetës, secili prej tyre ka dëshirë që të jetojë në një ambient të hapur në natyrë të rrethuara nga shoqëria e të njëjtës moshë.

Dy gra japoneze të të njëjtës moshë vepruan sipas ëndrrave të tyre, që të realizonin shtëpinë e tyre të pensionimit.

Rezidenca magjike është dizajnuar nga një arkitekt Issei Suma në Tokio pasi që këto dy gra vendosën që të jetonin në një vend ku mund të jetonin rehatshëm.

Të quajtura “Jikka”, apo “Shtëpia e prindërve”, janë shtëpitë të cilat janë të vendosura afër njëra tjetrës.

Pasi punuan dhjetë vjet në sektorin e mirëqenies në Tokio, të dy gratë filluan të shqetësohen për të ardhmen e tyre dhe përfundimisht menduan për këtë vend si një mundësi për të ndihmuar të moshuarit në komunitet.


Shtuar 4.06.2020 14:19