BDI shpall kandidatët për zgjedhje (VIDEO)

Gjithsej 120 kandidatë të Bashkimit Demokratik për Integrim do të garojnë për deputetë më 12 prill. Çdo listë në 6 njësi zgjedhore përmban nga 20 kandidatë.

58 prej kandidatëve janë gra dhe vajza. Ndërsa 118 prej tyre garojnë për herë të parë në zgjedhje.

“Ne të gjithë që jemi në listë, 100% kemi kaluar procesin e vetingut partiak. 100% me veting. 98% për fytyra të reja. 49% gra në listat tona, nuk janë vetëm numra por arritje monumentale në skenën politike në vend dhe një premtim dhe garancë për një të ardhme të sigurt”, tha Fisnike Bekteshi – Shaqiri.

Në prezantimin e kandidatëve para selisë së partisë në Shkup nuk u duk asnjë nga bartësit e listave.

Në zonën zgjedhore 1 listës do t’i prijë Izet Mexhiti, pas të cilit do të jenë Arben Zyberi e Shermine Mamuti.

Njësia zgjedhore 1

Izet Mexhiti
Arben Zyberi
Shermine Mamuti
Mesud Jakupi
Muhamet Ali
Njësia e dytë do të udhëhiqet nga Ministri Arbër Ademi, Berat Ajdari i dyti ndërsa Merita Koxhaxhiku e treta në listë.

Njësia zgjedhore 2

Arbër Ademi
Berat Ajdari
Merita Koxhaxhiku
Harun Rexhepi
Qamil Sulejmani
Në këto zgjedhje BDI përpiqet të marrë deputetë edhe në zonën 3 dhe 4, ndonëse këtu nuk ka shumë elektorat.

Tek treshi listës do t’i prijë ish-ministri Bekim Neziri, pas tij janë Safet Ahmedov e Meri Nikollovska-Buxhaku.

Njësia zgjedhore 3

Bekim Neziri
Safet Ahmedov
Meri Nikollovska-Buxhaku
Safit jakupi
Rifat Vusljanin
Në zonën e 4 zgjedhore listën e udhëheq Sead Zejneli.

Njësia zgjedhore 4

Sead Zejnel
Lejla Emrulai
Arijeta Omerova
Bashkim Shukrija
Adelina Zeqiri
Bartës i njësisë 5 është Talat Xhaferi, i ndjekur nga Ismail Jaoski, Arbana Palloshi e Jeton Shaqiri.

Njësia zgjedhore 5

Talat Xhaferi
Ismail Jahoski
Arbana Palloshi
Jeton Shaqiri
Musa Ibraimi
Listës së zonës 6, këtu ku maten forcat mes partive shqiptare, listës do t’i prijë Ali Ahmeti, i dytë në listë Florin Besimi, i ndjekur nga Arta Bilalli-Zendeli, ministri aktual Naser Nuredini, Bajram Rexhepi e Vjolla Ademi.

Njësia zgjedhore 6

Ali Ahmeti
Florin Besimi
Arta Bilalli-Zendeli
Naser Nuredini
Bajram Rexhepi
Vjollca Ademi
Dukshëm në lista, përveç bartësve, janë lënë anash zyrtarë e deputetë që kanë qenë emra të njohur te integristët. Nuk do të garojnë më Xhevat Ademi, Ejup Alimi, Artan Grubi, Rexhail Ismaili, Shpresa Hadri, Mirsada Emini e Agim Shaqiri.


Shtuar 12.03.2020 16:12