Sky Sport do të shpëtojë Bundesligën nga falimentimi

Rrjeti televiziv Sky Sport do të paguajë një pagesë të menjëhershme që do të japë një pushim të trembëdhjetë klubeve që ishin në prag të falimentimit në dy kategoritë më të larta gjermane, shkruan Albeu.com.

Sipas L’Equipe, klubet e divizionit të parë dhe të dytë gjerman do të marin frymë, pasi Sky Sport, mbajtësi kryesor i të drejtave të televizionit Bundesliga deri në vitin 2021, ka arritur një marrëveshje me Ligën gjermane (DFL) për të paguar të fundit nga katër këstet që korrespondojnë me shtrirjen e fundit të sezonit. Pas negociatave të vështira, ata kanë arritur të zvogëlojnë 225 milion euro të këstit të fundit (ata ishin 900 milion për fushatë) me disa dhjetëra miliona.

Bundesliga u pezullua në 13 Mars dhe nga 36 klubet që përbëjnë dy kategoritë kryesore, trembëdhjetë janë në rrezik falimentimi, duke e bërë këtë injeksion ekonomik një jetë të jetës. Në këmbim të zbritjes, zinxhiri ka rënë dakord për një transferim shumë të shpejtë që do të garantojë që ata mund të notojnë gjatë pushimit.

Zinxhiri DAZN (që përfshin Eurosport), nga ana tjetër, tani është nën presion, pasi transmeton vetëm garat sportive dhe platforma po vuan humbje të konsiderueshme për të përballuar pagesën e 20 milion eurove të mbetura. Nga ana e tyre, kanalet publike, ARD dhe ZDF, të cilat kanë të drejtat për përmbledhjet e ndeshjeve, do t’i paguajnë DFL-së këstin e fundit, të vendosur me 40 milion euro. /albeu.com/


Shtuar 17.04.2020 11:04