Rajoni i Emiglia Romagnas kundër qeverisë, u jep leje 4 skuadrave italiane të nisin stërvitjet

kuadrave si Bologna, Parma, Spal dhe Sassuolo iu është dhënë leja për të rifilluar stërvitjet më 4 maj nga presidenti i qarkut të Emiglia Romagnas.

Kryeministri Giuseppe Conte ka thënë se vetëm sportet individuale mund të rinisin me atë datë, ndërsa Ministri i Sportit, Vicenzo Spadafora paralajmëroi dje se qeveria do të ndalonte vazhdimin e sezonit nëse nuk arrihet marrëveshja mbi protokollin shëndetësor për futbollistët.

Sidoqoftë, Stefano Bonaccini tani ka nënshkruar një urdhër që lejon sportistët profesionist të stërviten individualisht, në përputhje me rregullat e distancimit shoqëror.

Emilia-Romagna është një rajon veri-lindor rreth 200 km larg Lombardisë, që është edhe epiqendra e shpërthimit të koronavirusit në Itali.

Emilia gjithashtu është shtëpia e katër klubeve në Serie A, Bologna, Parma, Spal dhe Sassuolo.


Shtuar 1.05.2020 13:17