Messi: Mezi e prisja Copa American

Leo Messi foli për mënyrën se si po jeton këto ditë me seancat stërvitore para rifillimit të La Ligas dhe si ka ndikuar pandemia e Koronavirusit në mbarë botën.

Pandemia

“Besoj se askush nuk e priste diçka të tillë. Kishte njerëz që flisnin se mund të kishte pandemitë globale, por e vërteta është se nuk mund ta imagjinoja që ishte ashtu siç ndodhi, as impakti i jashtëzakonshëm që pati praktikisht në të gjithë botën. Asnjëherë nuk është e thjeshtë të jetosh ose të punosh me aq shumë pasiguri, aq më pak në një situatë të jashtëzakonshme si kjo. Të gjithë pyesim veten se kur do të kthehemi në punë, kur do të stërvitemi dhe konkurrojmë përsëri. Për çdo futbollist, ruajtja e përqendrimit, kur hidhemi në fushë, është thelbësore.”

Stërvitja individuale për të ruajtur formën

“Po flitet për përfundimin e sezonit me dyer të mbyllura, gjë që nënkupton një seri sfidash. Përgatitja në nivelin e grupit është e njëjtë si për çdo ndeshje tjetër. Por është e vërtetë që individualisht duhet të përgatiteni për të luajtur pa tifozë, sepse është shumë e rrallë. Më duhej ta bëja me një ndeshje në shtëpi dhe ishte shumë e rrallë. Me gjithçka që po ndodh në bota është krejtësisht e kuptueshme.

Kur luajmë përsëri, do të jetë sikur po e fillojmë nga e para. Do të kemi ca kohë për t’u përgatitur para se të fillojë gara dhe nga ana tjetër do të rikuperojmë lojtarë të rëndësishëm për ne, të cilët kanë qenë të dëmtuar.

Teknikisht do të jetë i njëjti sezon, por unë mendoj se të gjitha skuadrat dhe lojtarët do ta përjetojnë ndryshe. Megjithëse nuk luaj më dy ndeshje në javë, përpiqem të stërvitem çdo ditë. Por, pa dyshim, nuk ka asnjë lidhje me stërvitjen me grupin dhe, mbi të gjitha, të mos kesh ritmin e ndeshjeve është gjëja më e shëmtuar, por është normaliteti i ri me të cilin duhet të jetojmë. Kështu që është e nevojshme që të kemi një përgatitje para se të garojmë përsëri.”

Kontaktet me ekipin

“Tani më shumë se kurrë është e rëndësishme të mbash kontakte me ekipin. Mblidhemi që të flasim dhe të shohim njëri-tjetrin. Shtyrja e Copa América ishte një zhgënjim i madh, por natyrisht Ishte normale dhe gjëja më logjike. Kupa do të ishte një ngjarje e shkëlqyer për mua këtë vit dhe unë isha shumë e emocionuar që ta luaja përsëri. Ishte e vështirë kur mësova për shtyrjen, por e kuptova në mënyrë perfekte. Është më mirë të mendosh për të ardhmen. Sigurisht që në fillim do të jetë e çuditshme, por vërtet dua të konkurroj përsëri.”


Shtuar 27.05.2020 12:41