Konflikti Neymar-Gonzales, Ligue 1 merr vendim

Që nga ora 5 e pasdites, Neymar dhe Alvaro Gonzalez, së bashku me klubin e tyre dhe përkthyesin përkatës, janë pyetur nga komiteti disiplinor i Ligës Profesionale të Futbollit (LFP). Ishte kjo mbrëmje e së mërkurës që i dha fund një çështje që kishte filluar më 13 shtator gjatë një “klasike” kuq dhe raste të të gjitha llojeve.

Kështu, javën e kaluar, Angel Di Maria u dënua me katër ndeshje pezullimi për pështymë në drejtim të Alvaro Gonzalez. Por mbrojtësi spanjoll ishte në trazirë pasi që gjatë dhe pas ndeshjes, Neymar e akuzoi atë për fyerjeve raciste. Çështja ishte nën hetim për dy javë. Por ndërkohë gjëra të reja kanë hyrë në hetimin e instancës.

Gjëja e parë është ofendimi homofobik i mundshëm nga Neymar kundër mbrojtësit spanjoll. Disa ditë më vonë, u fol gjithashtu për ofendime raciste nga Neymar ndaj Hiroki Sakai, mbrojtësi anësor i Olympique de Marseille.

Por, mbrëmjen e kësaj të mërkure u dha vendimi për të gjitha këto raste dhe trupi gjykues nuk ishte plotësisht në gjendje të sanksiononte dy lojtarët.

“Pasi shqyrtoi çështjen, dëgjoi lojtarët dhe përfaqësuesit e klubeve, Komisioni vëren se nuk ka prova të mjaftueshme bindëse për ta lejuar atë të përcaktojë materialitetin e fakteve të vërejtjeve diskriminuese nga lojtari Alvaro GONZALEZ kundër NEYMAR JR gjatë ndeshjes ose NEYMAR JR kundër Alvaro GONZALEZ. Si pasojë, Komisioni vendos që nuk ka asnjë arsye për sanksionim”, mund të lexohet në njoftimin për shtyp të siguruar nga LFP.

Prandaj, të dy lojtarët nuk do të mungojnë me klubet e tyre dhe nuk kanë pësuar asnjë ndeshje pezullimi.


Shtuar 1.10.2020 06:24