Kapiteni i Armenisë heq fanellën dhe i bashkohet luftës

Lufta që ka filluar midis Armenisë dhe Azerbajxhanit dhe që përfshin gjithashtu Turqinë, ka prekur futbollin… dhe në çfarë mënyre. Kjo është historia e një heroi, e një patrioti që preferoi të mbrojë popullin e tij dhe të refuzojë transferimin në një ekip nga Greqia. Atdheu përpara të gjithave!

Varazdat Haroyan është kapiteni i ekipit kombëtar të Armenisë. Ai luajti tre vjet më parë për FC Ural në Rusi dhe kishte përfunduar kontratën e tij me marrëveshje të përbashkët për të qenë në gjendje të nënshkruajë këtë sezon me Larissa të Greqisë.

Sidoqoftë, pak para se të udhëtonte në Greqi për të finalizuar nënshkrimin e tij dhe për t’u vënë në dispozicion të ekipit të tij të ri, Haroyan mori një thirrje nga ushtria e vendit të tij për t’u bashkuar dhe për të qenë në dispozicion të konfliktit të mundshëm luftarak me azerët.

Agjenti i lojtarit i dërgoi një mesazh me shkrim presidentit të Larissa, duke deklaruar se mbrojtësi qendror Haroyan, i cili ka 51 ndeshje për ekipin e tij, “është mobilizuar, si të gjithë qytetarët armenë nën 40 vjeç, dhe tashmë është në zonë të luftës”.

Konflikti armeno-azerë në zonën e Nago-Karabak po tensionohet çdo ditë e më shumë. Ka pasur humbje jete, makina të shkatërruara dhe goditje në popullatën civile.


Shtuar 30.09.2020 09:02