Gati hetimet, Tyson Fury përjashtohet tetë vite nga boksi?

Anti-Doping në Mbretërinë e Bashkuar janë gati të hapin një hetim të ri mbi Tyson Fury dhe kushëririn e tij Hughie Fury pas akuzave shpërthyese se një anëtar i ekipit të tyre i ofroi një fermeri 25 mijë funte për të gënjyer se si secili dështoi në një test të ilaçeve në vitin 2015.

Ndërsa nga Anti-Dopingu qëndrojnë të heshtur, Sportsmail ka kuptuar që ata janë gati për nisjet e hetimeve.

Nëse dyshja Fury do të shpallen fajtorë për një akuzë të re të mundshme për shkelje të hetimit fillestar – i cili iu ndaloi pjesëmarrrjen në aktivetete të boksit për dy vjet (2017) – atëherë secili do të përballet me pezullime të mundshme tetë vjeçare për një vepër të dytë.

Kjo vjen pas pretendimeve befasuese të fermerit Lancashire Martin Carefoot, i cili thotë se gënjeu kur ai paraqiti dy deklarata me shkrim në ekipin ligjor të Fury’s në vitin 2017 për të thënë se ai i kishte furnizuar bokserin me derr të egër. Mbrojtja fajësoi praninë e metabolitëve të nadrolonit në ‘ngrënien e derrit të egër’.

Carefoot ka rritur një pasiguri të madhe ndaj luftëtarëve duke tërhequr përmbajtjen e deklaratave të tij, kopjet e të cilave i ka parë Sportsmail. Ato janë shënuar ‘përpara Panelit Kombëtar Anti-Doping midis Anti-Doping kundër Mbretërisë së Bashkuar kundër Tyson Luke Fury dhe Hughie Lewis Fury’, dhe përdorimi i tyre i mundshëm në mbrojtjen e Fury do të jetë me rëndësi të veçantë për çdo hetim të ri të UKAD.


Shtuar 15.03.2020 19:13