Futbolli në kaos, UEFA mban sot një mbledhje emergjente

Koronavirusi ka futur në koas futbollin dhe jo vetëm. Vendime të rëndësishme janë marrë sa i përket 5 ligave kryesore, por ende shumë vendime duhen marrë.

Në fakt, një takim dhe konferencë është planifikuar për në mëngjes midis drejtuesve të pesë ligave kryesore (Serie A, La Liga, Premierligë, Ligue 1 dhe Bundesliga) dhe UEFA.

Sipas La Repubblica, organi më i lartë i futbollit evropian për momentin kundërshton me forcë mundësinë e shtyrjes së Euro 2020 duke kontestuar fazën përfundimtare të Ligës së Kampionëve dhe Ligë së Evropës ndërmjet majit dhe qershorit pasi ekonomikisht një evropian vlen shumë miliarda euro midis sponsorizuesve dhe partnerëve që janë ekuivalent me një në tre vjet të ngjarjeve evropiane.

Pra, siç shkruan gazeta, nuk përjashtohet mundësia që presidenti Ceferin të vendosë për të shpëtuar garën verore për kombëtaret kundër dy kupave të klubit dhe do të ishte i gatshëm për lëvizjen ekstreme, duke konsideruar caktimin e Kampionatit Evropian në Turqi, e cila tashmë ka aplikuar në mënyrë joformale të presë të gjitha garat.

Ideja e ligave evropiane, nga ana tjetër, është diametralisht e kundërt dhe ato bëjnë që kampionati Evropian të shtyhet për në vitin 2021.


Shtuar 12.03.2020 08:10