Fushatë njëllosje ndaj palëve të treta, shpëton presidenti i Barcelonës

Marrëveshja e Barcas me ndërmarrjen PR të I3 Ventures u vu nën kontroll në shkurt pas pretendimeve se kompania u punësua për të pastruar imazhin e presidentit të klubit Josep Maria Bartomeu në rrjetet sociale dhe përçmimin e lojtarëve aktualë dhe ish kritikë për regjimin e tij.

Të dy Barca dhe I3 Ventures mohuan pretendimet dhe një raport pas një auditimi të kryer nga PricewaterhouseCoopers (PwC) zbuloi se klubi nuk zhvilloi “ndonjë fushatë shpifëse” kundër ndonjë individi.

Duke përmbledhur gjetjet e raportit në faqen e tyre zyrtare, Barca shkroi se “kontraktimi i shërbimeve të ndryshme që lidhen me monitorimin dhe analizën e rrjeteve sociale në emër të FC Barcelona nuk përfshin ndonjë fushatë shpifëse të drejtuar nga palët e treta”.

PwC gjithashtu nuk gjeti prova të sjelljes së korruptuar financiare dhe përcaktoi që çmimi i paguar nga shërbimet e Barca I3 Ventures ishte “brenda kufijve të tregut”.


Shtuar 7.07.2020 07:20