Thuhet se po mbron shqiptarët, si dhe sa ndikon vaksina e turbekulozit ndaj koronavirusit?

Imunologu Genc Sulçebe ka folur këtë mbrëmje në emisionin “Opinion” për situatën e krijuar nga koronavirusi.

Imunologu foli dhe për vaksinën e turbekulozit, i cili tha se ka hipoteza se ka një ndikim indirekt ndaj koronavirusit, por kjo gjë sipas tij duhet të konfirmohet nga organet kompetente.

“Është vënë re se vaksina e tublekulozit bëjnë një farë stimulimi të sistemit imunitar, të disa qelizave specifike që stimulojnë veprimin e sitemit imunitar brenda në qelizë ku është dhe virusi.

Kjo është vërtetuar dhe në praktikën klinike. Por kjo është një hipotezë që duhet të konfirmohet”, ka thënë ai.

Sulçebe është shprehur se koronavirusi në Shqipëri do të arrijë maksimumin në fund të muajit të prill dhe në qershor do vijojë të ulen rastet e reja.


Shtuar 30.03.2020 21:27