Reformën Zgjedhore ul në tryezë opozitën dhe maxhorancën

Opozita dhe maxhoranca do të ulën sot në Komisionin e Posaçëm të Reformës Zgjedhore.

Mw parw, opozita kishte bojkotuar Komisionin.

Mësohet se pas pak minutash fillon mbledhja e këtij komisioni dhe në të do të marrin pjesë Oerd Bylykbashi nga PD dhe Petrit Vasili nga LSI.

Ndërkohë, në komision gjendet edhe opozita parlamentare e përfaqësuar nga Rudina Hajdari.

3 kërkesat e përfaqësuesve të opozitës në takim

1. Miratim i reformës zgjedhore në mënyrë transparente, gjithëpërfshirëse, konsensuale mes partive politike.

2. Hartimi dhe diskutimi i reformës jashtë parlamentit në tryezën politike të partive.

3. Miratimi pa ndryshime nga komisioni dhe Parlamenti i produktit konsensual të tryezës politike.


Shtuar 14.01.2020 12:02