Pipero: Studentët me maskë kur të kthehen në auditor

Mjeku infeksionit ka rekomanduar se maska duhet të mbahet në ambiente publike, por nuk është e nevojshme të mbahet në rrugë.

Po ashtu ai ka theksuar se është e domosdoshme që studnetët të jenë të pajisur me maskë kur të kthehen në auditor në qershor.

“Rekomandohet që hapja të jetë rajonale, ku ka patur shumë pak raste ose aspak. Ka një studim të fundit që thotë se deri dje mendonim se fëmijët e dërgonin virusin në shtëpi, tani thuhet s efëmijët deri në 12 vjeç infektohen nga të rriturit dhe jo e kundërta. Strategjia që po ndjekim ne është më adekuate.

Maskat duhet të vendosen në ambiente publike, nuk është e nevojshme të vendoset kur jemi në rrugë. Po sigurisht duhet të ketë. Duhet me doemos të mbahet m aska me studentët kur jeni në ambiente të mbyllura”, tha Pipero në “Zonë e Lirë”.


Shtuar 2.05.2020 06:13