Nisin hetimet: Sa vite burg rrezikon Blerta Josifi

Blerta Josifi, e mbijetuara e vetme e familjes Josifi do të përballet me drejtësinë pasi prokuroria ka nisur hetimin për ngjarjen të rëndë.

Në bazë të Kodit Penal, e mbijetuara do të përballet me akuzën e pjesëmarrjes në krim dhe moskallëzximit të tij.

Çfarë parashikon ligji shqiptar për raste të tilla?

Në bazë të nenit 99 “Shkaktimi i vetëvrasjes”, (Ndryshuar fjalët me ligjin nr. 144/2013, datë 2.5.2013), ose i tentativës së vetëvrasjes të një personi, si rrjedhojë e trajtimit të keq sistematik ose nga sjellje të tjera sistematike që prekin rëndë dinjitetin, të kryera nga personi që e ka në varësi apo nga personi me të cilin ka marrëdhënie familjare ose bashkëjetese, dënohet me burgim nga tre deri në shtatë vjet.


Shtuar 6.07.2020 12:52