Ndahet nga jeta Rozmari Jorganxhi, dirigjentja e parë shqipëtare

Rozmari Jorganxhi, dirigjentja e parë shqiptarë ka ndërruar jetë në moshën 83 vjeçare në Trieste të Italisë.

Jorganxhi e ka nisur karrierën e saj në vitin 1959 si soliste lirike, ndërkohë ishte “mezzosoprano” në TOB dhe ka interpretuar me profesionalizëmedhe në operat ndërkombëtare. Që prej vitit 1967-1984, Jorganxhi ka dirigjuar Korin e TOB duke u bërë kështu femra e parë dirigjente e këtij institucioni unik.

Artistja e madhe ka dhënë për shumë vite mësim në universitetin e Muzikës dhe la gjurmë në artin shqiptar.


Shtuar 29.09.2020 06:59