Ministria e Jashtme jep njoftimin e rëndësishëm: Si të veprojnë ata që kanë ngecur në kufi

Një autobus me 22 shqiptarë, kryesisht gra të cilët vinin nga Belgjika u bllokuan mbrëmjen e djeshme në kufirin mes Hungarisë dhe Serbisë.

Sipas njoftimit zyrtar të Ministrisë së Jashtme menjëherë pas njoftimit pas përfundimit të procedurave autobusi është lejuar të futet në territorin serb dhe ka marrë rrugën e kthimit për në Shqipëri.

Mësohet se është ngritur një task forcë e cila do tu vijë në ndihmë shqiptarëve që ndodhen jashtë territorit tonë dhe kanë mbetur në atje ëpr shkak të situatës së rëndë të pandemisë së COVID 19.

“Çdo numër emergjence në përfaqësitë e RSH-se në botë është funksional! Ambasadore, konsuj dhe deri tek specialistet e thjeshte janë në dispozicion 24/7 për t’ju ardhur në ndihmë secilit qytetar shqiptar që ka nevojë për asistencë.
Lutemi dhe udhëzojmë duke qenë se situata është kritike. dhe ka zhvillimi nga momenti ne moment qe kushdo dëshiron dhe duhet të kthehet në Shqipëri përpara se te marre vendimin te prese biletën te kontaktojnë përfaqësitë për udhëzim, cili është itenerari qe duhet te ndiqet, a ka fluturime te mundshme, a u lejohet tranziti nga vendi i zgjedhur dhe nga do kalojnë, a është e mundur mbërritja?

Lutemi te kontaktohet përfaqësia përpara çdo veprimi”, thuhet në reagimin zyrtar.


Shtuar 17.03.2020 13:15