Koronavirusi, porti i Durrësit merr masa shtesë e lajmëron udhëtarët

Janë ndërmarrë masa të reja nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes sociale në lidhje me virusin që frikësuan botën, koronavirusi.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ka njoftuar se, pavarësisht se në vendin tonë nuk ka asnjë rast të dyshuar si i prekur nga koronavirusi dhe institucionet përgjegjëse kanë siguruar se kemi rrezikshmëri të ulët për përhapjen e tij, në pikën kufitare të Portit të Durrësit janë shtuar masat mbi monitorimin shëndetësor.

Specialistët e Sektorit të Mbrojtjes së Shëndetit në APD, në bashkëpunim me Institutin e Shëndetit Publik dhe me struktura të tjera të shëndetësisë, po kryejnë monitorim të përditshëm të të gjithë pasagjerëve, por dhe personeleve të anijeve tregtare që hyjnë nëpërmjet pikës kufitare të Portit të Durrësit, duke parë me përparësi origjinën nga ata vijnë.

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë, ata kanë në dispozicion edhe termometrat me lazer, për matjet e temperaturës në distance, nëse do të jetë e nevojshme, si dhe gjithë pajisje të tjera shtesë, për të realizuar këto lloj kontrollesh.

“Porti i Durrësit kërkon mirëkuptimin e të gjithë udhëtarëve, për masat shtesë që do të aplikohen edhe në vijim, duke i siguruar ata se gjithçka është në funksion të sigurisë së tyre shëndetësore”, njofton Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale. /albeu.com/


Shtuar 27.01.2020 19:17