Pas gjobave të majme, kërkohet mbyllja totale e RTV Ora

Pas gjobave prej 20 milionë euro të vendosur nga ISHSH, kërkohet mbyllja e sinjalit të transmetimit të RTV Ora.

Kjo kërkesë vjen vetëm një ditë pas gjobitjes dhe reagimit të ashpër të gazetarëve në këtë televizion.

RTV Ora ka reaguar ashpër duke e quajtur këtë një hap kriminal ndaj mediave që sipas tyre ka ndodhur për herë të parë pas 30 vitesh demokraci.

“Vijnë dy gjoba ISHSH nga 20 milion dhe një kërkesë për mbyllje aktiviteti. Nuk e di se me çfarë vullneti një kryeministri në këto merr vendimin për mbylljen e një televizioni. Kjo është demokracia që duam të bëjmë ne?

Në shumë vend evropiane janë bërë emisione me shumë se 3 veta. Kur në një kohë që të ftuarit në studioi kanë qenë më mbi 2 metra larg.

Mbyllja e televizionit ka ndodhur sepse janë lejuar njerëzit të flasin në studio. Kjo është e qëllimshme.

Është bërë inspektimi vetëm me një foto, nuk kanë ardhur në televizion inspektorë. Nuk mund ti mbyllësh gojën se do të flasë.

Nuk po mbyll biznesin por po mbyll fjalën e lirë. Kemi qenë të ndershëm përballë shikuesve dhe beteja do të vazhdojë” -thekson drejtori i informacionit te RTV Ora, Brahim Shima. /albeu.com/


Shtuar 15.05.2020 15:09