DETAJET/ Drejt cilëve shtete mund të udhëtojnë shqiptarët sot?

Vendimmarrja personale e çdo shteti për të hapur ose jo kufijtë për udhëtarët e shteteve të tjera, ka krijuar një situatë të paqartë për sa i përket shteteve se ku mund të udhëtojnë qytetarët shqiptarë deri në 6 korrik.

Policia shqiptare njoftoi të hënën se cilat prej shteteve mund të vizitohen ose jo nga shqiptarët:

Në Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut, qytetarët shqiptarë mund të udhëtojnë lirshëm, pa pasur nevojë të karantinohen ose të ketë bërë testin e Covid-19 ditët e fundit.

Në Mal të Zi, shqiptarët lejohen të lëvizin vetëm nëse ditët e fundit kanë bërë një testim për covid-19 dhe kanë rezultuar të painfektuar. Nëse ēshtë njē grup mbi 10 vetē, testi kryhet nga autoritetet malazeze në kufi.

Drejt Greqisë mund të udhëtojnë vetëm ata qytetarë me pasaporta greke, leje pune dhe leje qëndrimi në Greqi, si dhe kamionët për transportimin e mallrave.

Në vendet e tjera të zonës Shengen, qytetarët shqiptarë ende nuk mund të udhëtojnë, përveç rasteve kur kanë të leje qëndrimi.

Qytetarët shqiptarë mund të udhëtojnë drejtë Turqisë, pa pasur nevojë të karantinohen ose të ketë bërë testin e Covid-19 ditët e fundit.

Njoftimi i policisë

INFORMACION MBI LËVIZJEN JASHTË VENDIT – 6 KORRIK 2020

Policia e Shtetit njofton se situata e kufizimeve të lëvizjes së shtetasve në kufi, paraqitet:

• me Kosovën 🇽🇰 lëvizja e personave dhe e mjeteve është e lirë;

• me Malin e Zi 🇲🇪 mund të lëvizin vetëm personat që posedojnë një dokument të lëshuar nga laboratorët e akredituar të testimit të COVID-19, jo më shumë se 48 orë më parë, ku vërtetohet se rezultojnë negativ në testin PCR. Nëse ēshtë njē grup mbi 10 vetē, testi kryhet nga autoritetet malazeze në kufi;

• me Maqedoninë e Veriut 🇲🇰 lëvizja e personave dhe e mjeteve është e lirë;

• me Greqinë 🇬🇷 lejohet kalimi për shtetasit e pajisur me leje qëndrimi dhe ata të pajisur me pasaporta greke, kamionë dhe për rastet të autorizuara nga autoritetet shtetërore greke;

• me vendet e tjera të zonës Schengen 🇪🇺 nuk lejohet lëvizja e lirë e shtetasve shqiptarë, përveç rasteve të konfirmuara nga autoritetet e këtyre vendeve.

Për të udhëtuar drejt Shqipërisë 🇦🇱 kufiri ēshtë i hapur pēr të gjithë shtetasit e huaj apo shqiptarë, sipas rregullave në fuqi.


Shtuar 6.07.2020 14:13