Dëmton shëndetin e njerëzve? Zvicra heq dorë nga 5G

Zyra Federale e Ambientit në Zvicër kanë vendosur të pezullojnë përdorimin e antenave 5G.

Ky vendim vjen pas dyshimeve rreth ndikimit të tyre mbi shëndetin.

Normativa e re i përket vetëm disa prej 26 kantoneve që përbëjnë shtetin federal.

Shumë persona janë të shqetësuar që valët 5G, mund të jenë të dëmshme.

Shqetësimet janë shndërruar në protesta në shumë vende, dhe në Zvivër kjo ka çuar në një ndalim të pjesshëm të zhvillimit.

Vendi alpin konsiderohet si një ndër më të zhvilluarit në botë për zhvillimin e rrjeteve të gjeneratës së re.


Shtuar 6.04.2020 20:04