Basha thirrje Ramës: Shqyrto pa humbur kohë propozimet e PD-së, situata emergjente kërkon masa konkrete

Kreu i opozitës, Lulzim Basha ka bërë një postim ku vlerëson propozimet e kryebashkiakes së Shkodrës, Voltana Ademi, për të shtyrë me 3 muaj taksat vendore të qytetarëve.

Ai i ka bërë thirrje qeverisë pasi sipas tij në këto ditë të vështira të koronavirusit, situata emergjente kërkon masa dhe veprime konkrete.

Mesazhi i Bashës

Situata emergjente kërkon masa dhe veprime konkrete!

Çdo ditë që kalon biznesi dhe qytetarët përjetojnë vështirësi të dyfishta. Gjendjes së jashtëzakonshme diktuar nga Covid 19 i shtohet dhe pamundësia e bizneseve për të mbijetuar dhe e një shumice qytetarësh për të siguruar ushqim në pamundësi për të punuar.

Për këtë arsye përshëndes vendimin e Kryetares së Bashkisë së Shkodër Volatana Ademi për tu gjendur në krah të qytetarëve dhe bizneseve.

Ky është standarti i Partisë Demokratike. Çdo propozim i yni është i zbatueshëm dhe çdo vendim të propozuar do ta kisha marrë pa hezitim në qeverisje, për tju shërbyer njerëzve dhe vendit.

Uroj dhe bëj thirrje që pa humbur kohë të bëhet shqyrtimi dhe miratimi i propozimit të Kryebashkiakes Ademi për përjashtimin nga detyrimet vendore për individët, familjet, personat fizikë dhe juridikë, dhe që çdo bashki tjetër të adoptojë të njëjtat masa në mbrojtje të interesave të qytetarëve.

A: Të përjashtohen nga taksa e pronës dhe tarifat vendore (pastrim, gjelbrim, ndriçim publik) për një periudhë 3-mujore viti 2020, për të gjitha kategoritë e taksapaguesve.

B: Të përjashtohen nga kamatvonesat e detyrimeve vendore dhe gjobave për të gjitha kategoritë e taksapaguesve.


Shtuar 19.03.2020 13:48