Virusi që pushtoi Kinën dyshohet se vjen nga helmi i gjarpërinjve

Pas 17 viktimave dhe 581 të prekurve nga koronavirusi në Kinë, qyteti në të cilin u shfaq pikërisht ky virus Wuhan është izoluar nga ana e transportit. Të gjitha shërbimet e transportit janë mbyllur por edhe shumë vende të botës kanë anuluar fluturimet drejt këtij qyteti, ndërkohë banorët e Wuhan duan të braktisin qytetin, por nuk munden.

Por sipas CNN, tashmë po punohet në një pistë tjetër për të gjetur shkakun e koronavirusit. Dyshohet se vjen nga gjarpërinjtë e pikërisht nga kobra apo kraiti kinez pasi këto lloje gjendet shumë të përhapura në këtë rajon.

Por sot pikërisht Organizata Ndërkombëtare e Shëndetit do të vendosë nëse koronavirusi përbën emerg


Shtuar 23.01.2020 07:28