Shprehjet qё mbajnё larg ankthin duhet t’i mёsosh patjetёr

Sipas njё programi neuroglosik, (NLP), ka disa fjalё dhe shprehje tё cilat ndikojnё nё ndjesitё dhe sjelljen e njerёzve. Nga ato qё ta bёjnё ditёn mё tё bukur, mjafton vetёm t’i thuash, por edhe t’i besosh vёrtet.

Cilat janё?

“Sot ishte njё ditё e mirё”

Thuaje sa mё shpesh dhe mbaj vetёm gjёrat pozitive tё ditёs nё fund tё saj.

“Kuptoj”

Mё e rёndёsishme se tё kesh gjithmonё tё drejtё, ёshtё tё jesh edhe i vetёdijshёm.

“Tё dua”

Tё gjithё duan ta thonё dhe tё gjithё duan ta dёgjojnё.

“Kam besim tek ti”

Tё gjithё kanё nevojё pёr njё mbёshtetje nё kёtё botё.

“Mund t’ia dal edhe kёtё herё”

Sapo ta thuash, ke bёrё gjysmёn e rrugёs pёr t’ia dalё.

“Bёra aq sa kisha mundёsi”

Ёshtё mirё tё ndihesh mirё me veten, dhe pёr ato qё bёn.

“Urime!”

Nёse e thua pa pikёn e xhelozisё, do e vlerёsosh veten mё shumё.

“Mё fal”

Ёshtё shumё lehtёsuese kur e thua dhe e beson.

“Kam marrё njё vendim”

Pёrgjegjёsia qё mban kjo frazё bёn çdo veprim nga shumё tё vёshtirё, nё diçka qё zgjidhet.

“Nuk kam mbaruar”

Vetёm ti mund tё vendosёsh se kur do tё mbyllёsh njё kapitull tё jetёs sate.

“Mjafton!”

Duhet tё dish tё vendosёsh edhe kufij.

“Shiko sa e bukur ёshtё”

Sa mё shumё tё vёsh re bukurinё e atyre qё tё rrethojnё, aq mё i lumtur do tё ndihesh.

“Je fantastik”

Lёre veten tё ndjejё krenari pёr tё tjerёt.

“Unё besoj”

Edhe nёse bёhet fjalё pёr Zotin, ose pёr njё ide tё thjeshtё, duhet tё tregosh besim.

“Nuk e di si bёhet kjo”

Mё mirё tё pranosh qё nuk di dhe tё mёsosh, sesa tё bёsh si i ditur.

“Faleminderit qё mё ndihmove pёr tё realizuar kёtё”

Sepse askush nuk mund tё bёjё gjithçka i vetёm.

Por, si mund ta kontrollosh ankthin? Çfarё duhet tё shmangёsh?

Mos e kritiko veten pёr çdo gjё qё ndodh.

Mos u ndjej keq nёse nuk ia del dot nё diçka pёr tё cilёn ke dhёnё fjalёn.

Mos ki pritshёmri tё tepruara nga vetja dhe nga tё tjerёt.

Mos u shpreh negativisht, pёr asnjё.


Shtuar 5.02.2020 14:43