Shmangni këto “zakone” për të ngadalësuar plakjen

Shumë gra nuk mund të paramendojnë plakjen, e problemin më të madh e kanë me rrudhat.

Por ka edhe disa mënyra natyrore përveç kujdesit me produkte kozmetike që plakja të shtyhet pak, transmeton Klan Kosova

Këto janë disa prej tyre:

Mos pini duhan

Pirja e tij dëmton të gjithë organizmin, por në lëkurë pirja e duhanit shkakton probleme me kolagjenin dhe ngushton enët e gjakut, që mbartin oksigjen dhe lëndë ushqyese.

Mos pini alkool

Përdorimi i tepruar i alkoolit dehidraton lëkurën dhe zgjeron enët e gjakut. Nëse konsumoni shumë alkool, mund të degradojë deri në çrregullimin e lëkurës, që manifestohet me skuqje dhe puçrra të vogla.

Shmangni dietat ekstreme

Çrregullimet në ushqim, siç është anoreksia apo bulimia, i japin stres dhe e dëmtojnë të gjithë trupin, përfshirë këtu lëkurën, flokët dhe thonjtë. Këto janë çrregullime serioze, madje kërcënuese për jetën, prandaj kërkoni menjëherë ndihmë profesionale.


Shtuar 30.05.2020 11:54