Para se të shkoni në pishina në këtë kohë të Covid-19, çfarë duhet të dini

A mund të përhapet COVID-19 në ujë?

Nuk ka asnjë provë që virusi SARS-CoV-2 që shkakton COVID-19 është përhapur përmes aktiviteteve ujore rekreative, sipas CDC.2 Sanitarizimi i mirë i ujit është thelbësor, megjithatë dhe dezinfektuesit si klori janë mënyra kryesore për të parandaluar përhapjen e mikrobeve, përfshirë viruset, në ujë.

Por është e rëndësishme të ruani praktikat standarde të sigurta të notit, siç janë:

1.Mos notoni nëse keni një plagë

2.Mos u fusni në pishinë me një infeksion ngjitës (syri rozë, hepatiti A)

3.Mos përdorni të njëjtin peshqir me dikë tjetër

4.Bëni dush para dhe pas hyrjes në pishinë

Ju gjithashtu duhet të vazhdoni distancimin shoqëror ndërsa jeni në ujë. COVID-19 mendohet se përhapet kryesisht përmes kontaktit të ngushtë nga personi në person, veçanërisht përmes pikave të frymëmarrjes të prodhuara nga kollitja dhe teshtitja.Mbajtja e distancës tuaj nga të tjerët është e rëndësishme.


Shtuar 30.06.2020 12:20