Një muaj karantinë, çfarë mund të ndodhë me gjendjen mendore dhe fizike

Ata që rrezikojnë më shumë të preken nga karantina janë të rriturit me probleme të mëparshme shëndetësore. Ky është rezultati i studimit eksperimental mbi punëtorët kinezë.

Një muaj mbyllje mund të rrezikojë shëndetin mendor dhe fizik të njerëzve të izoluar në shtëpi në përpjekje për të frenuar koronavirusin.

Kjo sugjerohet nga një studim paraprak i karantinës i kryer në 64 qytete kineze nga Universiteti i Adelaide, Tongji dhe Sidnei.

Kënaqësia e përgjithshme si dhe kënaqësia e shëndetit fizik dhe mendor bien ndjeshëm.

Më të rrezikuarit janë të rriturit me probleme të mëparshme shëndetësore.

Në drejtimin e Stephen Zhang nga Universiteti australian i Adelaide, studimi shkencor ka përfshirë 369 njerëz, tek të cilët janë analizuar efektet e një muaji karantinë.

Nga kampioni, mbi një në katër individë vazhduan të shkojnë në zyrë, 38% kaluan në punë inteligjente dhe një në 4, 25%, u desh të ndërpresë punën për shkak të karantinës.

Ata më të rrezikuar të preken nga karantina ishin të rriturit me probleme të mëparshme shëndetësore (për shembull sëmundje kronike siç është diabeti) dhe ata që duhej të ndalonin së punuari si rezultat i bllokimit.

Për më tepër, u zbulua se më pak të kënaqurit me jetën e tyre gjatë bllokimit ishin personat më aktiv fizikisht, një rezultat që sipas studiuesve do të jetë e nevojshme të verifikohet në studime të mëtejshme.


Shtuar 10.04.2020 13:56