Nëse kaloni këto 4 sfida gjatë vetizolimit, marrëdhënia juaj mund të përballojë çdo gjë

Realiteti ka ndryshuar plotësisht në pak muaj. Ky realitet i ri ka ndryshuar edhe dinamikën e marrëdhënieve. Vetizolimi është një provë e madhe për çdo marrëdhënie. A do të triumfojë marrëdhënia juaj? Kjo varet nga sa sa të aftë jeni të përballoni këto 4 sfida kryesore.

1. Fshehja e tensioneve.

Shumica prej nesh do të mësohen me marrëdhëniet që janë të pasura, ushqyese dhe të dashura, por kanë kufijtë e tyre. Asnjë lidhje nuk është e njëjtë, sepse çdo dy individë krijojnë një kimi unike.

Duhet të krijoni balancë në marrëdhënien tuaj. Nëse ka probleme midis jush, nuk ka pse të reagoni shumë. Sidoqoftë, nëse këto probleme zbulojnë pjesë të marrëdhënieve që deri më tani kanë mbetur të fshehura, atëherë duhet të bëni diçka.

2. Vështirësia na bën të bëjmë pyetje ekzistenciale.

Të gjithë ne dëshirojmë ta bindim veten se jeta është plot siguri, se e dimë kush jemi, se identitetet tona janë të pandryshueshëm dhe të besueshëm. Me çdo përçarje të madhe, qoftë vdekja e një të dashuri, humbja e një pune apo një pandemi globale, ndjenja jonë e identitetit është hedhur papritmas në dyshim. Fushat e jetës që kemi parë si pjesë të vetvetes nuk shfaqen më aq të besueshme dhe fillojmë të mendojmë për një tablo më të madhe.

Për shkak të vetizolimit mund të fillojmë të pyesim se ku jemi në jetë. A jam i kënaqur me punën time? Me vendimet e mia? Dhe, natyrisht, me partnerin tim?

Kjo nuk është diçka për të cilën duhet të keni frikë. Asnjë marrëdhënie nuk është një detyrim dhe është e shëndetshme që të bëni kontroll të herëpashershëm për të parë nëse është ajo që dëshironi me të vërtetë. Vënia në dyshim e një marrëdhënieje nuk është një shenjë e drejtpërdrejtë e mosfunksionimit të saj ose një ndarje e pashmangshme.

Kjo periudhë natyrisht reflektuese mund të jetë një kohë e rëndësishme në marrëdhënien tuaj.

3. Rreziku i pavarësisë.

Një marrëdhënie e ekuilibruar përbëhet nga dy njerëz që kanë jetë të pasur individuale, ndihen të pavarur emocionalisht dhe zgjedhin ta mbështesin dhe ushqejnë njëri-tjetrin. Sidoqoftë, kjo nuk është e lehtë dhe kërkon shumë punë për të shmangur grackat e varësisë nga njëri-tjetri.

Përderisa kjo nuk është një gjë e keqe dhe aftësia që marrëdhënia juaj të rritet dhe t’ju mbështesë gjatë kësaj kohe është e admirueshme, kushtjioni vëmendje të madhe pritjeve joreale. Edhe pse kjo është një khë e vështirë, nuk do të thotë që partneri është përgjegjës për emocionet tuaja.

Mos u shmangni, por komunikojini hapur nevojat dhe dëshirat. Testi këtu është se si ju të dy përgjigjeni.

4. Zbulohet cilësia e komunikimit.

Komunikimi është gjithçka në marrëdhënie. Por komunikimi i dobët midis dy të dashuruarve nuk është gjithmonë i qartë që nga fillimi, veçanërisht gjatë periudhës së muajit të mjaltit. Zakonisht, kohërat e vështirësive ose fatkeqësisë janë momentet kur zbulohet cilësia e komunikimit.

Ndonjëherë momentet e vështira zbulojnë forcën e marrëdhënies, një lidhje të pathyeshme ose një dashuri të ndërsjellë, të qëndrueshme të pakushtëzuar për secilin. Por mund të ndodhë dhe e kundërta.

Nëse ju e kaloni testin gjatë karantinës, ju mund të përballoni çdo gjë së bashku.


Shtuar 7.05.2020 08:59