Jeni në menopauzë? Këti keni simptomat që mund ta identifikoni atë

Diçka që çdo grua do të jetojë në jetën e saj është për shkak të menopauzës, problemi është se megjithëse është një fazë në të cilën do të jetojë çdo grua, shumë nuk dinë të identifikojnë simptomat e tyre.

1.Ndryshimet në periudhat menstruale

Ndryshimet e ciklit menstrual, deri në përfundimin e tij, janë një nga shenjat e para të menopauzës. Zakonisht, ka cikle pa ovulim dhe disa vonesa, si dhe njollë ndërmenstruale. Këto ndryshime njihen si perimenopauzë.

2.Pika e nxehtë

Ato ndodhin kryesisht për shkak të çrregullimeve vazomotorike. Gratë mund të përjetojnë një ndjesi ngrohtësie në pjesën e sipërme të trupit, shoqëruar me djersitje të tepërt dhe skuqje të lëkurës. Këto episode ndodhin papritur, kryesisht gjatë natës, dhe mund të ndërpresin gjumin. Pika e nxehtë mund të zgjasë nga 30 sekonda në disa minuta.

3.Ndjeshmëria dhe nervozizmi

Para hyrjes në këtë fazë, mund të ndodhin episodet e trishtimit, ndjeshmërisë, depresionit, qarjes së lehtë, ankthit, vështirësisë në përqëndrim dhe vetëvlerësim të ulët.

4.Tharje në pjesët private

Para uljes së niveleve të estrogjenit, indi zvogëlohet dhe hollohet, atëherë ndodh atrofia. PH rritet dhe ndjeshmëria ndaj infeksioneve intime gjithashtu rritet.

5.Mospërmbajtje urinare

Trakti urinar është i prekur, kështu që gratë mund ta kenë të vështirë të kontrollojnë fshikëzën dhe të rrisin frekuencën urinare.

6.Në rënie

Nivelet më të ulëta të hormoneve kontribuojnë në humbjen e kockave. Në këtë mënyrë, kockat bëhen të brishta dhe gratë bëhen më të ndjeshme ndaj zhvillimit të osteoporozës.

7.Ulen marrëdhëniet intime

Ka shumë të ngjarë që të ketë një rënie të dëshirës dhe, në përgjithësi, jeta e një çifti është më e vështirë për të udhëhequr. Marrëdhënia bëhet më e vështirë për shkak të thatësisë.

Mos harroni t’i kushtoni shumë rëndësi këtyre simptomave, pasi mund të jeni në menopauzë dhe nuk i keni vënë re akoma.


Shtuar 22.02.2020 21:11