Harrojeni gjinekologun, kush është bima që bën mrekullira

Alchemilla vulgaris është bima më e shëndetshme kundër shumë sëmundjeve të grave. Ajo përmban acide organike, vaj esencial, taninet (jep shije të hidhur), fitosterine, acid salicilik dhe vitaminë C. Taninat janë gjithashtu të fuqishme në shërimin e shumë sëmundjeve të grave.

Shkatërron bakteret dhe viruset

Disa kërkime mjekësore kanë zbuluar se Alchemilla vulgaris është shumë efektive kundër shumë baktereve rezistente, si stafoni-baktere të cilat janë rezistente ndaj antibiotikëve shumë të fortë.

Ekspertët mjekësorë pohojnë se ka edhe vetiti të fuqishme antivirale.

Kjo bimë rigjeneron dhe tonifikon mitrën, është efektive në shërimin e plagëve dhe mund të jetë një kurë kundër shumë sëmundjeve, duke përfshirë (HPV).

Disa ekspertë mjekësorë japonezë kanë gjetur një përbërje (agrimonin) në mantelin e bimës, shumë efektive në ndalimin e qelizave të kancerit të gjirit.

Gjithashtu se është shumë efektive siç u përmend më sipër, kundër shumë problemeve të tjera shëndetësore.

Për të përmendur disa: gjakderdhje, ulcerat, hemorroide, vjellje, pezmatimi i lëkurës, kafshimeve të insekteve, diarre të butë, dhe reumatizmën.


Shtuar 30.01.2020 15:20