Filloni të hani këto ushqime që të përmirësoni shikimin tuaj

Sytë nuk janë vetëm dritarja e shpirtit tuaj, ata janë dritarja me të cilën ju e përjetoni botën.

Nëse nuk hani mjaftueshëm nga këto ushqime që janë të mira për sytë tuaj, nuk do të shihni shumë, transmeton lajmi.net.

Fatkeqësisht, sytë janë të ndjeshëm ndaj faktorëve të caktuar të mënyrës së jetesës, të tilla si ushqimi i dobët, pirja e duhanit dhe shpenzimi i tepërt i kohës përpara një ekrani.

Ata janë gjithashtu të prirur të përkeqësohen ndërsa plakeni, duke e bërë më të vështirë leximin, drejtimin, punën, lojën sportive dhe përfshirjen në hobi tuaj të preferuar, shkruan daily health post. Shikimi nuk është diçka që dëshironi të humbni.

Çfarë ndikon në shikim?

Shikimi i syve është një sens i çmuar që rrallë mund të rikthehet pasi të jetë zhdukur.

Shkaqet më të zakonshme të shikimit të dobët përfshijnë:

Degjenerim makular

Cataracts

Glaukomë

Retinopatia diabetike (e shkaktuar nga diabeti)

Lëndimet në sy

Defekte te lindjes

Pamja e dobët karakterizohet si:

Humbja e mprehtësisë së shikimit (pamundësia për të parë qartë objektet)

Në pamundësi për të parë një zonë aq të madhe sa një person i shëndetshëm

Pamundësia për të parë dritën

Vizion i dyfishtë

Shtrembërim vizual

Vështirësitë perceptuese

Çdo kombinim i mësipërm

Këtu gjeni disa nga ushqimet që janë të nevojshme për tu ngrënë që të shihni më mirë.

Karrota

Lakra

Patatet e ëmbla

Speci i kuq

Mango

Qumështi

Sallata e gjelbër

Pjepër

Bizele

Kungull

Domate

Spinaq

Pjeshkë

Kajsi

Lakër e gjelbër.


Shtuar 19.06.2020 18:53