Antibakterialët natyral që të kujdeseni për veten në këto ditë të vështira

Në këto momente të vështira që po kalojmë është e rëndësishme që të kujdesemi për veten dhe në mënyra të tjera përpara se të arrijmë tek ilacet:

Antibiotikët kanë shpëtuar pafundësisht jetë njerëzish, duke i bërë infeksionet vdekjeprurëse të përkohshme. Sidoqoftë praktikat e zakonshme të antibiotikëve i kanë bërë mikroorganizmat që të pështaten me disa lloj antibiotikësh. Ndaj në ditët e sotme po përballemi me probleme edhe më të mëdha, me “superviruse”. Këto superviruse nuk i përgjigjen terapive të antibiotikëve pasi bëhen gjithnjë e më të fuqishme.

Lista në vijim përmban antibakterialet më të fuqishme naturale, të cilat mund të përdoren ndaj infeksioneve të ndryshme

– Mjaltë natural
– Rrënjë rrepe
– Uthull molle
– Lëng qepe
– Spec djegës
– Ekstrakt i vajit të rigonit
– Ekstrakt xhixnxheri
– Hudhrat
– Shafrani i Indisë

Nga ana tjetër, këto janë antibiotikët natyral më të fuqishëm antikërpudhorë, të cilat mund të ndihmojnë në parandalimin apo trajtimin e acarimit të lëkurës, të infeksionit maja, ndaj mbirritjes së kërpudhës “candida albicans” dhe ushqimeve të caktuara:

– Mjalti natural
– Ekstrakti i xhinxherit
– Shafrani i indisë
– Uthulla e mollës


Shtuar 17.03.2020 08:59