“Një muaj i errët shkatërrimi”, Zelensky flet në samitin e NATO-s

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky ka folur në samitin e NATO-s përmes lidhjes video.

Ai thotë se ndjen se vendi i tij është kapur në “një zonë gri midis Perëndimit dhe Rusisë”, pasi nuk është ende pjesë e aleancës, por “po mbron vlerat tona të përbashkëta”.

Ka qenë një muaj “mbrojtjeje heroike” dhe “një muaj i tmerrshëm i errët shkatërrimi”.

Ai thotë se Ukraina është mbajtur me guxim – por me koston e “mijëra jetëve, qyteteve të shkatërruara dhe pothuajse 10 milionë njerëzve të zhvendosur”.