Sondazhi i BIPS: BDI fiton bindshëm më 15 korrik

Instituti BIPS për Kërkime të Sigurisë dhe Demokracisë për të Drejtat dhe Liritë e Njeriut, i cili analizon dhe hulumton nevojat e veta, kreu një sondazh të opinionit publik informon TetovaSot.

Sondazhi u krye përmes telefonit në periudhën nga 29.06.2020 – 03.07.2020 me 1,323 të anketuar, duke marrë parasysh strukturën demografike dhe përkatësinë etnike. Analiza përfshin të gjitha zonat elektorale.

Sipas sondazhit, 4.2% do të votonin për BDI dhe 3.1% për Aleancën për Shqiptarët.

Në pyetjen “Për cilën parti do të votonit, në zgjedhjet që do të mbahen më 15 korrik?”, 20.4% e të anketuarve u përgjigjën për LSDM-në dhe Koalicionin BESA, dhe 24.3% për VMRO-DPMNE.


Shtuar 8.07.2020 10:10